dijous, 14 d’abril de 2011

TROBADA INTERCENTRES JOAQUIMA DE VEDRUNA-FUPAR

El passat divendres dia  8 d’Abril es va realitzar a l’escola Joaquima de Vedruna de Terrassa, un trobada entre alumnes de 3er d’Eso d’aquest centre i usuaris de Fundació Fupar impusada pel Consell Esportiu del Vallés Occidental Terrassa.
Aquesta trobada és la culminació d’una activitat que es va iniciar el passat dia 4 d’abril quan alguns dels usuaris de la fundació van comparèixer a l’escola per a fer una xerrada sobre com es el dia d’una persona amb cert retard metal i com no es diferencien gaire d’un dia d’un noi o noia d’aquesta edad.
Aquesta xerrada, va apropar dos mons que a priori han de ser molt distants pero que amb la pràctica esportiva del bàsquet no es diferencien gaire.
La xerrada va ser el preludi d’una activitat que es va dur a terme el divendres 8 d’abril a l’Escola Joaquima de Vedruna on 37 nois i noies de 3r d’Eso i 20 usuaris de la Fundació, van compartir un matinal d’esport basat en el basquet. Aquesta activitat, es va dividir en dues parts ben diferenciades.
La primera d’elles va ser un entrenament dirigit per a grups mixtes dels dos  centres basat en exercicis simples de domini de l’espai i de la pilota que va acabar amb un partidet de 5 contra 5 amb diferents canvis.
La segona part , menys dirigida va ser un seguit de partits entre equips formats per diferents membres dels dos centres. Aquest partits van estar dirigits per 2 arbitres del consell esportiu especialitzats en fer una funció més educativa que arbitral.
Entre activitat i activitat, l’escola Joaquima de Vedruna va obsequiar a tots els participants amb un esmorçar. Aquesta estona més distessa va servir per a que tots els participants trobessin un espai de relació més tranquil,o van poder parlar i compartir sentiments i sensacions de l’experiència que s’estava duent a terme.
Aquesta trobada, la primera d’aquestes característiques que es realitza dins del marc del Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, es la culminació del projecte d’inclusió entre el Consell i la Fundació Fupar. Aquest projecte preten que des de l’esport es crei el marc necessari per a poder establir relaicions personals on la diferencia no sigui el punt d’inflexió, si no que ho sigui la pràctica esportiva.
Al llarg del curs la fundació ha estat participant en les diferents promocions que el Consell proposa  per als centres educatius, compartint espai amb alumnes de secundària. Aquest projecte conjunt del Consell Esportiu i de la Fundació, te un carácter continuista que vol crixer el curs vinent amb més trobades i noves formules que permetin la inclusió social a través de l’esport.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada